Groei en bloei

Kijk jij in de lente ook altijd zo uit naar het groen aan de bomen. Hoe de bloemen in knop in de weilanden en tuinen, wiegend in de wind, wachten om open te gaan? Wel eens vol verwondering naar een hulpeloze kleine baby of waggelende, ontdekkende dreumes gekeken? We vinden groei in de natuur en bij kleine kinderen heel normaal. Hoe gek zou het zijn, als dat veld vol bloemen, de hele zomer in hun knop zouden blijven? Of ze zelfs nooit open zouden gaan? Of denk je een in, dat die kleine baby, altijd een kleine baby zou blijven? Of die dreumes nog 3 jaar door zou blijven waggelen, in plaats van hard rondjes rennen als een potige peuter?

De gedachte dat die bloemen en prachtige kleine mensjes niet zouden groeien en ontwikkelen vinden we raar, ronduit gek en zelfs zorgwekkend! Heel eerlijk gezegd denken we er niet eens heel veel over na. Het valt pas op als groei en bloei uitblijft. Als het normale ritme verstoord wordt en de dreumes voor de zoveelste keer niet gegroeid blijkt. Dat die kleine hummel na een jaar nog steeds dezelfde maat kleren draagt. Als er geen bloesem in de bomen komt en, o help, daardoor ook in het najaar geen vruchten! Dan slaat ons toch lichte paniek om het hart. Hoe kan dat? Wie gaat er wat aan doen?

Hoe zit het met jouw groei? Bloei jij al? Rare vraag? Ook jij was een kleine baby, werd een ondernemende peuter en bent nu gegroeid tot wie je bent. Sta jij in bloei? Welke delen zitten nog in de knop? Ik kan als coach/counsellor jou in een open gesprek begeleiden in deze vragen. Zo krijg je meer inzicht in jouw groei en bloei, jouw knoppen en bloemen. En leer je dit bij jezelf herkennen en een gezonde voedingsbodem creëren zodat jouw dichte knoppen ook open kunnen gaan!

Denk er eens over na, vraag anderen in je omgeving wat zij ervan denken. “Op welk gebied zou ik verder willen groeien? Welke delen in mij zitten nog in knop?”

2 gedachtes over “Groei en bloei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s