Gastblog: Dromen

Mijn creatieve vriendin Wieke schreef deze gastblog. Ze heeft xpressyourart opgericht om anderen te inspireren en toe te rusten in hun creativiteit. Wieke heeft veel ervaring in allerlei verschillende materialen en weet haar ideeën en creativiteit vol passie op anderen over te brengen! Vandaag neemt ze je mee in de wereld van dromen:

Jezelf kennen en weten wat je wilt, vormen de basis voor je dromen.

Nee, niet die beelden in de nacht, maar dromen voor je leven, daar wil ik het even over hebben. Afgelopen week kocht ik ‘Hartschrift’ van Coby Kremer. Hartschrift is een boek met uitdagende schrijfopdrachten waardoor je ruimte krijgt om je eigen antwoorden te vinden. Ik kreeg een aantal vragen voorgeschoteld die me goed aan het denken hebben gezet. Wat zou jij bijvoorbeeld doen als je nog 100 jaar te leven had? En wat zou je aan je leven veranderen als je nog maar 1 jaar te leven had?

Tekening gastblog Wieke dromen 2016Ik ging dagdromen, mijmeren en nadenken over het hebben van dromen.

Dromen voor je leven komen voort uit je wil. Wat wil je graag? Wat vind je leuk, waar hou je van? Jezelf kennen en weten wat je wilt, vormen de basis voor je dromen. Je eerste stap onderweg naar het vormgeven van je wil, is een droom ontwikkelen. Dit kun je ook wel de ‘droomfase’ noemen. In die droomfase denk je na over de uitwerking van je wil op een bepaald gebied. En dat mag best specifiek zijn!

Een voorbeeld; onze kat is een half jaar geleden overleden en ik merk dat ik de laatste tijd steeds meer een huisdier mis. Mijn wil begint te spreken; ik wil een nieuw huisdier. Aansluitend begint mijn droomfase; wat voor huisdier wil ik? Hoe oud? Waar vandaan? Zo wil ik graag een thuis bieden aan een beestje dat wegens omstandigheden een liefdevol huis moet missen. Ik heb uiteindelijk gekozen voor een langharige, jongvolwassen kat via Marktplaats. Na de droomfase volgt de uitvoeringsfase; nu ik mijn droom concreet gemaakt heb, kan ik gericht zoeken op Marktplaats. Na een korte zoektocht, heb ik onze geweldige leuke, langharige, nieuwe kater gevonden.

De droomfase is hierin essentieel; een veilige plek om na te denken, te experimenteren met ideeën, te ontdekken welke details daarbij horen en gewoon eens ‘out of the box’ durven denken. Ik realiseer me steeds meer hoe belangrijk het dromen is. Je droom is een verbinding tussen je wil en de succesvolle uitvoering van je wil.

 

WIL               →  DROOM             →        UITVOERING
Ken jezelf   →  Ken je droom  →        Ken je doelen, voer deze uit

 

Wanneer je je droom vormgeeft en gaat uitvoeren, geef je de werkelijkheid vorm. Zowel in kleine maar ook in grote dingen. Hoe gaaf is dat; jij hebt de mogelijkheid om vorm te geven aan de werkelijkheid om je heen! En de weg daar naar toe is een hele leuke, afwisselende en uitdagende weg vanuit je wil, via je dromen, naar de uitvoering!

 

Wieke Pierhagen van Xpressyourart

Hartschrift van Coby Kremer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s