Eerste schoentjes

Eerste schoentjesDit zijn mijn eerste schoentjes! Degenen waar ik mijn eerste voorzichtige stapjes naar buiten heb gezet, de wijde wereld in. Nou ja, eerder de stad in voor een boodschap, maar je snapt het idee.

Wanneer kinderen leren lopen gaat dat met vallen en opstaan, net zoals wij nieuwe dingen leren en proberen. In dat proces komt er een moment, dat het goed is om nieuwe stappen te nemen.

Afgelopen jaren, tijdens mijn studie coaching en counselling, ben ik enorm gegroeid en heb ik allerlei nieuwe dingen geleerd, zoals methodes en gesprekstechnieken. Ook op persoonlijk vlak heb ik veel geleerd over mezelf, mijn emoties, gevoelens, wensen en beperkingen. Zo ontstond bij mij de wens om hier meer mee te gaan doen. Ik heb me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, een administratie opgezet en mijn atelier gezellig ingericht.

Op dat moment kwam ik op een dood punt. Want: “Wat nu? Hoe nu verder?” In die periode bezocht ik een zomerconferentie. De hele week kwamen er dingen op mijn pad waardoor ik bevestigd werd. “Ga maar! Ga het maar doen!” Het was voor mij een hele stap om mensen in mijn omgeving te vertellen wat ik doe en waar mijn passie ligt. Deze bevestiging tijdens de conferentie was een enorme aanmoediging om het echt te gaan dóen!

Een paar maanden na die conferentie kreeg ik van mijn moeder een bijzonder cadeautje: Mijn eerste schoentjes die ik vroeger aangehad heb! Ze vertelde erbij: “Wanneer kinderen leren lopen, doen ze dat eerst op hun blote voetjes. Als ze goed genoeg kunnen lopen, dan is het moment dat ze schoenen krijgen. Jij krijgt nu deze schoentjes van mij, omdat ik zie dat je goed genoeg kan ‘lopen’ om naar buiten te gaan!”

De schoentjes staan als aanmoediging en symbool in mijn atelier. Elke keer als ik ergens tegenop zie, dan kijk ik ernaar. Ook leuke dingen kunnen spannend zijn en elke nieuwe stap kan er (soms letterlijk) een zijn waarbij je ‘over een drempel’ moet, naar buiten. Zo’n tastbaar symbool kan dan een mooie geheugensteun en aanmoediging zijn.

Waarin wil jij een nieuwe stap zetten? Durf je nieuwe schoenen aan te trekken en ga ervoor! Mocht je hier tegenop zien of niet weten hoe je dit moet aanpakken, dan kan ik je hierin begeleiden. Het kan heel fijn zijn als er iemand ‘met je meeloopt’, als je nieuwe stappen zet.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s