Ben je in balans?

Heb je wel eens op een circusbal gelopen? Of een fiets met 1 wiel? Ik wel! Ik vond het ontzettend leuk. Het is een kwestie van de balans vinden en vasthouden. Als je iemand op zo’n bal ziet lopen dan lijkt het vaak heel makkelijk. Toch is het een stuk uitdagender als je het zelf moet doen. Er zijn momenten dat je het evenwicht te pakken lijkt te hebben. Maar er zijn meer momenten dat het een letterlijk balanceren is, in verwoede pogingen om niet van de bal af te vallen.

Ik denk dat het hele leven zo is. Het constant zoeken naar en vinden van een balans. Wanneer er factoren van buitenaf zijn die onze balans verstoren, zoals wind of regen, mensen die vervelende dingen tegen ons zeggen of heftige gebeurtenissen, dan kunnen die je uit balans brengen. Ook innerlijke factoren, zoals ziekte of onzekerheid, kunnen je extra uit balans brengen en het is een flinke uitdaging om dan je evenwicht te houden. Ook wanneer je wilt groeien en bloeien heb je te maken met een balans. Denk aan een groeiende tiener. Hij moet letterlijk wennen aan zijn langere lichaam en een nieuw evenwicht vinden. Ook een hoogzwangere vrouw raakt soms ineens uit balans door haar groter wordende buik. Meestal gaat groei geleidelijk, maar wanneer er teveel dingen tegelijk veranderen, voel je je soms letterlijk uit balans gebracht.

En dan? Dan sta je daar te wiebelen op die bal, en voel je dat je er bijna af rolt. Wat doe je dan? Juist! Je grijpt je vast aan alles en iedereen waar je maar bij kunt. Je zoekt steun! Dit is letterlijk een steunpunt.
Sociaal kun je ook steun vragen wanneer je je uit balans voelt raken.

Meestal is het voldoende om steun te vragen aan een liefdevolle ouder, een betrokken familielid of vertrouwde vrienden. Bij hen kun je je verhaal kwijt en krijg je begrip en een luisterend oor. Ze kunnen een stok achter de deur zijn, wanneer je veranderingen in je persoonlijke leven wilt doorvoeren. Of ze zijn een aanmoediging, omdat ze zien dat je de balans heel goed zelf kan hervinden, maar vooral steun kunt gebruiken door middel van support langs de zijlijn.
Let wel op: Het is wel goed om te beseffen, dat jij degene blijft die op de bal staat! De ander gaat niet voor jou op de bal lopen, dan is het niet meer jouw evenwicht maar de zijne.

Soms is het ontoereikend voor je directe omgeving om je de steun te geven die je (tijdelijk) nodig hebt. Daar begint mijn werk als coach, counsellor. Ik loop, figuurlijk, een stukje met je mee. Ik begeleid je in de zaken waarin je je evenwicht dreigt te verliezen of verloren hebt. We bekijken samen waar je steun in wilt en op welk gebied je je wilt ontwikkelen. Aan de hand van deze wensen coach ik je en stimuleer je om je doel te bereiken. Meestal zijn dit kortdurende trajecten waarna je al snel weer op eigen kracht verder kunt.

Bel of mail me voor vrijblijvend meer informatie. Ik sta je graag te woord!

Aanstaande maandag start ik met een leuke actie! Hou mijn site en social media in de gaten zodat je niks mist!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s